2024-04-16 10:40:36 | Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/safetyho/public_html/framework/classes/database.php(1) : eval()'d code on line 2 safety home
Gondoskodjon otthona biztonságáról!
Gondoskodjon otthona biztonságáról!

Honeywell XC70 - Szénmonoxid jelző, riasztó készülék

A készülékre a forgalmazó 2 év cseregaranciát biztosít! A készülék angol gyártmány.

A XC70  készülék, mely alapjáratban egy hőmérő, de ha készülék a legkisebb szén-monoxidot észleli azonnal átvált szén-monoxidmérésre és ezt ki is jelzi, valamint jelzi, hogy a lakásban mennyire terjedt el már a szén-monoxid.

A készülék három lépcsős riasztási szintjei egészségügyi határértékre vannak beállítva, ez által a készülék határozza meg, hogy bizonyos szinteken mennyi az az idő melyet a lakásban lehet tölteni egészség károsodás nélkül, ha ez az idő lejárt a készülék szintek szerint csipogással figyelmeztet, illetve folyamatos visítással riasztja a bent lakókat.

A készülék nem csinál pánik riasztásokat, felesleges csipogással nem pánikoltatja a lakásban lakókat! De ha a készülék hangjelzést ad, azt vegyük komolyan!

A készülékben van egy memóriaegység is elhelyezve, mely arra szolgál, ha távollétünkben valami nagyobb rendellenesség, nagyobb szén-monoxidmérés lenne, ezt elmenti és jelzi számunka villogó ikonnal, hogy nézzük meg. Ezt egy gombnyomással megtehetjük, és ha az adatok rosszak illő szerelővel átnézetni a rendszert.

A készülékben van egy Ön teszt is, mely minden egyes percben átvizsgálja a készüléket, és ha hibát találna, akkor azt jelzi is, ha minden rendben, akkor percenkénti zöld villanással jelzi, a készülék helyesen üzemel.

A készüléket tesztelni is lehet folyamatos 6-8 mp-ig a gomb nyomva tartása után a zöld jelzés után kettő percen át. Ilyenkor bárhol azonnali szén-monoxidmérésre is használhatjuk kizárva az egészségügyi határértékeket. Ilyenkor lehet a készüléket illatos füstölővel tesztelni 15-20 cm távolságból.A készülék hónapokkal előbb jelzi az elem merülését.

Több ikon jelzésével hozzájárul, hogy a bentlakók mindenről időben értesüljenek.

A Honeywell készülékek azért a legjobb készülékek Európában, mert a szenzorjuk 7 éven át és túl is biztosítja, a készülékek helyes üzemeltetését párosítva a beépített akkumulátorral együtt, melyet nem kell tölteni. Itt nincsenek téves riasztások! Ha készülék hangjelzést ad, azonnal szellőztessünk és menjünk ki a lakásból addig, amíg a készülék el nem hallgat, ne menjünk vissza!

A készüléket 180-240 cm magasság közt kell elhelyezni általában abban a helységben ahol égéstermék, előfordulhat. De ez lehet változó! Kérdezze a fogalmazót.


Jó tudni a riasztási szinteket:

  • 50 ppm-60-90 perc között alacsony szintű riasztás 2-5 percenkénti csipogás
  • 100 ppm-10-40 perc között közepes szintű riasztás 1 percenkénti csipogás
  • 300ppm-3 percen belüli vészriasztás, folyamatos erős csipogás

Minden esetben elhagyni a lakást és szellőztetni! Ha a készülék nem ad már hangjelzést visszamehetünk a lakásban, és át kell nézetnünk a kéményt, kazánt stb.

Letölthető dokumentumok:

X-series - adatlap
X-series - használati útmutató

 

Ár: 22990 Ft
Vissza

Gázrobbanás az budapesti Pacsirtamező utcában

Gázrobbanás az budapesti Pacsirtamező utcában

2013-08-07

Gyerek életét veszélyeztette a szénmonoxid riasztó hiánya

Egy gyermeket szállítottak kórházba szénmonoxid mérgezés miatt.

2013-08-01

Szénmonoxid mérgezés Budapesten

Négy felnőttet és két gyereket szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával szombaton késő este Budapesten.

2013-08-01
Összes megtekintése >